Hittegolf

31-07-2019 

Lieve allemaal,

Wat fijn en hartverwarmend om te merken dat er zoveel mensen zijn die zich betrokken voelen bij mij, mijn kinderen en familie! Ik krijg veel lieve berichten en wat wordt er volop gedoneerd. Ik kan bijna niet beschrijven hoe dat voelt, af en toe bijna onwerkelijk, maar tegelijkertijd zo onbeschrijfelijk warm.

Veel mensen vragen me naar hoe het gaat. Helaas lukt het me niet alle berichten persoonlijk te beantwoorden. Wel worden ze enorm op prijs gesteld.
Anderhalve week geleden heb ik de tweede behandeling gehad, gericht op mijn lever en ruggenwervel. De eerste dagen na de chemo was ik erg moe en misselijk, maar langzaamaan krijg ik meer energie en lukt het me steeds beter meer te doen! (Een hittegolf is dan wel wat minder ...) Ook blijven er dagen tussen zitten dat ik ineens veel pijn heb, vooral op de plekken waar de chemo is toegediend. Gelukkig heb ik een kort lijntje met professor Vogl en bij vragen reageert hij altijd heel snel. Voor nu lijkt het er op dat de pijn veroorzaakt wordt door de behandelingen en de chemo op die plekken bezig is.

De volgende behandeling van mijn lymfen en longen zal 23 augustus plaatsvinden. Professor Vogl gaf aan mijn lichaam eerst vijf weken rust te willen geven. Dit omdat de eerste en tweede behandeling erg kort op elkaar hebben plaatsgevonden. Vogl kon vanuit de CT-scans (worden na elke behandeling gemaakt), nog niet zien wat deze hebben gedaan. Daarvoor zit er te weinig tijd tussen de behandelingen. We hopen dat we 23 augustus meer weten.
Ik ga ervoor!

Liefs van Elza