Van de straat

10-08-2019

Lieve allemaal,


Op vrijdag 9 augustus was er romantische markt in de winkelstraat in Joure, waar Rebelle bloemstyling  en mijn familie volop in actie zijn gekomen om geld in te zamelen voor mijn behandelingen. En wat fijn dat Flyerprint de flyers, ontworpen door Ronald Hooisma, kosteloos heeft gedrukt, zodat mijn broers deze uit konden delen aan de marktbezoekers. 

De voorzet van al deze initiatieven lag bij Gerda Kooi. Zij gaf bij mijn moeder aan gebruik te mogen maken van haar marktkraam om geld in te zamelen en kwam op het idee om flyers uit te gaan delen. Zo is het balletje gaan rollen.

Van mijn moeder hoorde ik dat het een bijzondere dag is geweest, waarin veel mensen positief hebben gereageerd, gedoneerd en er veel ervaringen en verhalen zijn uitgewisseld. Bedankt allemaal! 


Waar er in Joure allemaal actie is geweest, was voor mij de afgelopen week inactief en pittig. Mijn lichaam reageert flink op de behandelingen en ook mijn immuunsysteem geeft een sterke reactie. Dit uit zich in vermoeidheid en pijn rond de behandelde plekken. Hierover heb ik regelmatig contact met professor Vogl. We moeten natuurlijk 23 augustus afwachten, want dan wordt duidelijk wat de behandelingen hebben gedaan. Maar vooralsnog kan deze reactie van mijn lichaam als positief worden beschouwd.

Toch blijft het spannend en wachten tot de volgende behandeling duurt erg lang...


Wat me enorm steunt zijn alle lieve reacties van iedereen. Van bekenden, maar ook van veel onbekenden. Dit doet goed, het helpt en geeft een gevoel van warmte. Ook krijg ik persoonlijke berichten van mensen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten. Het raakt me om deze verhalen te lezen. Wat krijgen veel mensen te maken met deze rot ziekte. 

Helaas kan ik niet alle berichten persoonlijk beantwoorden, maar ik hoop wel dat er via de website en Facebook bewustwording komt over dat er buiten Nederland nog kansen en mogelijkheden liggen als je hier te horen krijgt uitbehandeld te zijn. 


Ook wil ik Nella nog even noemen in mijn blog. Nella is de Zuid-Afrikaanse vriendin van een vriendin van mijn moeder, die met goede resultaten is behandeld door professor Vogl. We mailen regelmatig eventjes en ik kan mijn vragen, onzekerheden en angst met haar delen. Voor haar is alles waar ik nu in zit herkenbaar. Het voelt zo fijn en waardevol om het hier met haar over te kunnen hebben, SAGTE KRAG...


Veel liefs van Elza